Kreativne radionice izrade rukotvorina

Svakoga se tjedna u Portiću održavaju tri kreativne radionice izrade rukotvorina. Radionice su namijenjene članovima i volonterima Udruge, a cilj im je razvijanje kreativnih vještina te zajedničko druženje i povezivanje članova i volontera.

RADIONICA PLETENJA održava se kontinuirano od 2011. godine. Pletilje izrađuju razne pletene predmete koje prodajemo na prigodnim sajmovima u Rijeci, ali i za razne druge prigode. Primjerice, u suradnji s Udrugom "Roda" naše su pletilje izradile kape, majice i šalove te smo na taj način pomogli zbrinuti djecu migrante smještene u Izbjegličkom kampu Opatovec kao i djecu u Domu Ivane Brlić-Mažuranić. Poklonili smo kape, rukavice i šalove u humanitarnoj akciji "Jakna za drugoga" organiziranoj 2019. u Rijeci. Voditeljica radionice pletenja je Đurđica Nina Linardić.

RADIONICA IZRADE RUKOTVORINA OD FILCA provodi se od 2011. godine, a u sklopu radionice izrađuju se broševi za volontere – tete/barbe pričalice kao i razni prigodni ukrasi (bookmarkeri/straničnjaci, ukrasi od filca, kuglice za bor, kućice za slatkiše i sl.) koji se prodaju na prigodnim sajmovima u Rijeci. Na radionice mogu doći svi zainteresirani volonteri i članovi, neovisno o znanju šivanja. Voditeljica radionice je Arijana Prizmić.

RADIONICA ŠIVANJA pod nazivom "Tete šivalice" provodi se od 2018. godine. Riječ je o kombinaciji šivanja šivaćom mašinom i ručnog šivanja, a za spomenutu radionicu potrebno je imati predznanje šivanja. U sklopu radionice izrađuju se torbe te razni ukrasi koji se također prodaju na prigodnim sajmovima u Rijeci. Voditeljica radionice je Vera Stojaković.