Sri, 18.09.2019. 03:21
Javni poziv građanima za donaciju knjiga i slikovnica

Pozivamo Vas na donaciju dječjih knjiga i slikovnica za ormarić koji će biti postavljen na Trgu svete Barbare u sklopu projekta "Trg svete Barbare djeci" u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", a u suradnji s Rijeka 2020 – Europskom prijestolnicom kulture.

Prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica održat će se u prostoru Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Trg svete Barbare 5/1. kat u sljedećim terminima:

• 17.09.2019., 10 - 12 sati
  • 19.09.2019., 17 - 19 sati

Molimo sve građane dobre volje da doniraju dječje knjige i slikovnice koje će krasiti ormarić s dječjom literaturom na Trgu svete Barbare i tako biti dostupne svim našim malim sugrađanima.

Program se realizira uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koju provodi RiHub, a u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

Udruga Portić organizira Humanitarni koncert 24.10.2019.

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke organizira humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" povodom obilježavanja 10. rođendana projekta “Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice”.

Na koncertu će nastupiti neka od najpoznatijih imena domaće glazbene scene: Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads uz prateći (kućni) bend: Olja'zz band

Prema odluci Upravnog odbora udruge, a u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka, prihod od prodaje ulaznica namijenjen je onkologiji i neurologiji Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. Generalni pokrovitelji koncerta su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Udruga "Portić" svojim djelovanjem već 13 godina skrbi o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji. Najpoznatiji projekt udruge upravo je "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice” koji se od studenoga 2009. godine kontinuirano provodi na raznim odjelima KBC-a Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi te u drugim gradovima Hrvatske poput Zagreba, Splita, Pule i Čakovca. U proteklom je desetljeću u projektu "Teta i barba pričalica" sudjelovalo više od 1000 volontera!

Cijena ulaznice: 50 kn.
Prodajna mjesta:
▪️ Rijeka Marketplace (online): https://bit.ly/2kh5yun
▪️ TIC Korzo - radnim danom od 10 do 12 sati

Aktivnosti udruge "Portić" kao i sve novosti o velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" pratite na Facebooku: https://www.facebook.com/PorticRijeka i https://www.facebook.com/events/870621419951703/