Ned, 25.10.2020. 06:33
Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Drage čitačice, čitači, mentorice, mentori i roditelji,

Udruga "Portić" ove godine održala je svoje 1. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Natječaj je organiziran povodom obilježavanja Dječjeg tjedna te nam je iznimno drago što ste se odazvali u velikom broju iz različitih gradova, čime smo dosegli državnu razinu natjecanja. Ukupno se odazvalo 90 "teta/barba pričalica", od kojih je jedna bila izvan kategorije (predškolarka). U kategoriji 1. i 2. razreda ukupno se odazvalo 39 učenika, a u kategoriji 3. i 4. razreda 50. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je, zbog izuzetne izvrsnosti učenika, unutar svake kategorije uvesti i kategoriju posebne pohvale učenicima koji nisu osvojili nagradu, ali su se istakli po svim navedenim kriterijima te ostavili poseban dojam. Učenici koji nisu ušli u razmatranje Povjerenstva za kategoriju objavljenu po natječaju za izražajno čitanje proze, također bi se posebno pohvalili zbog izražajnosti čitanja dječje poezije kao poticaj i motivacija za daljnji rad.

U nastavku pročitajte nagrađene i posebno pohvaljene po kategorijama:

KATEGORIJA 1. I 2. RAZRED - NAGRAĐENI

Noemi Šepić

POSEBNO POHVALJENA IZVAN SVIH KATEGORIJA
Sunčica Knez Pijalić

Čestitamo svim sudionicima! Svi sudionici dobivaju Pohvalnicu (za sudjelovanje), Posebnu pohvalnicu i Diplomu za osvojeno mjesto uz prigodnu nagradu. Pohvalnice učenicima i zahvalnice mentorima bit će proslijeđene ustanovama ili na kućnu adresu, a o svečanoj dodjeli nagrada bit ćete naknadno obaviješteni. Uživajte u video uradcima malih "teta/barba pričalica"!

Počinju kreativne radionice u Portiću!

U Portiću počinju kreativne radionice! Radionice će se održavati u sljedećim terminima:
- Radionica rukotvorina utorkom od 18 do 20 sati
- Šivanje srijedom od 9 do 13 sati
- Pletenje i heklanje srijedom od 16.30 do 19 sati

Radionica šivanja kreće od srijede 23. rujna 2020., radionica pletenja i heklanja od četvrtka 24. rujna 2020., a iznimno, radionica rukotovorina kreće od utorka 13. listopada 2020.

VAŽNO! Sve aktivnosti se moraju provoditi sukladno mjerama Stožera civilne zaštite grada Rijeke pa vas svih lijepo molimo da se za svako sudjelovanje na pojedinoj radionici mailom najavite voditeljici radionice, kako bismo mogli osigurati vaše sudjelovanje uz pridržavanje mjera.

Mailovi na koje se možete javiti: