Uto, 25.01.2022. 17:44

Objavljena je naša prva slikovnica "Mala barka iz Portića"

Objavljena je naša prva slikovnica "Mala barka iz Portića"

Djeca i odrasli, okupili su se jučer na ovom trgu u riječkom Starom gradu te uz bogat program i u predbožićnoj atmosferi proslavili 15. rođendan "Portića".

Udruga je većini ljudi poznata po projektu "Pripovjedač /ica priča za laku noć", znanom i kao "Tete i barbe pričalice", pa je izdavanje vlastite slikovnice bio logičan slijed. Volonteri udruge kroz sve ove godine pročitali su mnoge priče koje su terapeutski djelovale kako na slušatelja tako i na one koji su ih čitali.

Slikovnica "Mala barka iz Portića", autorice Marine Bjelobabe, promovira vrijednosti koje udruga njeguje od samih početaka: zajedništvo, humanost i kreativnost. Osim Marine, stvaranju slikovnice doprinijela su i djeca svojim crtežima, koji su sada dio jedne nove priče. Slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima, a radnja se zbiva u luci "Portić" na Kantridi, po kojoj je ova riječka udruga i dobila ime.

Kako je protekla proslava na Trgu svete Barbare, pogledajte u video prilogu portala Moja Rijeka: https://www.youtube.com/watch?v=PP_xVsFEAIU i TV kanala Kanal RI: https://youtu.be/0JkYzvqGBko

Fotografija: Miro Dežulović