Uto, 25.01.2022. 17:09
Predstavljanje naše prve slikovnice!

Predstavljanje naše prve slikovnice!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predstavljanje slikovnice "Mala barka iz Portića" autorice Marine Bjelobabe u utorak, 30. studenoga 2021. u 18 sati na Trgu sv. Barbare u Rijeci. Izdavanjem svoje prve slikovnice, Udruga "Portić" obilježava 15. obljetnicu svoga djelovanja! Veselimo se Vašem dolasku!

Gostovanje autorice slikovnice Marine Bjelobabe na Kanalu RI (26.11.2021.) pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=25ioqJ_ytOA&t=1420s

Treća EFRI humanitarna utrka trči se za Udrugu Portić!

Treća EFRI humanitarna utrka trči se za Udrugu Portić!

Treća EFRI humanitarna trail utrka bit će održana u subotu, 30. listopada 2021. s početkom u 10 sati u Gradu Kastvu (start kod Lože). Kružnom stazom duljine pet kilometara trčat će se u dvije kategorije, muškarci i žene te će biti dodijeljena i posebna priznanja studentima s invaliditetom te najbržem studentu i studentici. Utrku organizira Udruga EFRI Sport u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom EFRI, Studentskim centrom Rijeka i Gradom Kastvom.

Cilj utrke je promicanje sporta i zdravog života među studentima i širom zajednicom, a utrka je humanitarnog karaktera jer se na taj način želi pomoći radu Udruge Portić iz Rijeke za njihov projekt "Tete i barbe pričalice". Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" poznata je po svojem projektu "Tete i barbe pričalice" (naziv koji su im sama djeca osmislila) u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici. Budući da je odlazak u bolnicu za većinu ljudi, a posebice za djecu, traumatičan događaj, udruga je time pronašla način da umanji nedostatak prirodnog okruženja i obiteljskog rituala pričanja priča djeci pred počinak.

Izvor: Novi list

Kako je bilo na utrci pogledajte u prilogu Kanala RI: https://www.youtube.com/watch?v=8ltxTeZ8Zkg

U subotu prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica

U subotu prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo u subotu, 16. listopada 2021. od 10:00 do 12:00 sati na Trg sv. Barbare u Rijeci gdje organiziramo akciju prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica za naš ormarić za razmjenu istih. Naime, Rijeka se i ove godine uključila u najveći volonterski maraton mladih u Hrvatskoj. Riječ je o Projektu "72 sata bez kompromisa" koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Ovogodišnja inicijativa pod geslom "Zagrli srcem", održat će se od 14. do 17. listopada 2021. u sklopu koje će se organizirati naša akcija.

Imate li dječjih knjiga i slikovnica koje vam više ne trebaju, dođite i donirajte ih da zajedno napunimo naš ormarić za razmjenu i posudbu i budemo dio spomenute inicijative!

Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Rezultati natječaja "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Drage čitačice, čitači, mentorice i roditelji, Udruga "Portić" održala je svoje 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Natjecanje je organizirano povodom Dječjeg tjedna te nam je iznimno drago što ste se i ove godine odazvali u velikom broju iz različitih gradova, čime smo dosegli državnu razinu natjecanja. Ukupno se odazvalo 144 "teta/barba" pričalica. Ove godine dodali smo kategoriju 5. i 6. razreda, a zbog iznimno velikog interesa kategoriju 3. i 4. razreda podijelili smo na dvije. U kategoriji 1. i 2. razreda ukupno se odazvalo 33 učenika, u kategoriji 3. razreda 55, u kategoriji 4. razreda 38 te u kategoriji 5. i 6. razreda 18 učenika. Prosudbeno povjerenstvo odlučilo je, zbog izuzetne izvrsnosti učenika, unutar svake kategorije uvesti i kategoriju posebne pohvale učenicima koji nisu osvojili nagradu, ali su se
istakli po svim navedenim kriterijima te ostavili poseban dojam. U nastavku pročitajte nagrađene i posebno pohvaljene po kategorijama:

KATEGORIJA 1. I 2. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Viktor Radić
2. Sunčica Knez Pijalić
3. Petar Boris Veselić
POSEBNO POHVALJENI
1. Stela Bobuš
2. Noemi Zoričić

KATEGORIJA 3. RAZRED – NAGRAĐENI
1. Helena Orlić
2. Josip Franić
3. Laura Brnabić i Tara Remenar
POSEBNO POHVALJENI
1. Karla Barbarić
2. Laura Golac
3. Karlo Obren Muždalo
4. Roberta Antonić
5. Val Travaš
6. Noa Harapin
7. Nika Sedlić
8. E. B.
9. L. F.

KATEGORIJA 4. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Dora Babić
2. Fran Petrović
3. Petra Ivanović
POSEBNO POHVALJENI
1. Petra Dejanović
2. Tesa Andrea Koteles
3. Angelina Vitlov
4. Tena Hrešić
5. Antonio Benac
6. Sara Rukavina
7. Ian Tolja
8. Sara Ilić

KATEGORIJA 5. I 6. RAZRED - NAGRAĐENI
1. Tijana Mamula
2. Tara Babić
3. Virna Begić
POSEBNO POHVALJENI
1. Magdalena Fućak
2. Nina Jurjević
3. Luka Šupe

Čestitamo svim sudionicima! Sudionici dobivaju Pohvalu (za sudjelovanje), Posebnu pohvalu i Diplomu za osvojeno mjesto uz prigodnu nagradu. Pohvale učenicima i Zahvalnice mentorima bit će proslijeđene ustanovama ili na kućnu adresu, a o svečanoj dodjeli nagrada bit ćete naknadno obaviješteni. Sljedećih tjedana uživajte u video uradcima malih "teta/barba pričalica" na Facebook stranici "Udruge Portić": https://www.facebook.com/PorticRijeka i vidimo se dogodine!

Natjecanje u čitanju "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Natjecanje u čitanju "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Dragi učenici,

povodom Dječjeg tjedna pozivamo vas na naše 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Udruga "Portić" poznata je po svojem projektu "Tete i barbe pričalice" u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici. No, sada bismo voljeli vidjeti kako je to kada su djeca tete/barbe pričalice. Stoga ako volite čitati na glas, i to izražajno čitati, javite se na naš natječaj. Natjecanje će se u potpunosti održati virtualno pa nam stoga vaše videouratke pošaljite na mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Prijave se primaju do 6. listopada 2021., a imena najuspješnijih budućih "teta i barba pričalica" objavit ćemo 15. listopada 2021. 

Čitati možete tekstove primjerenog dječjeg sadržaja i tematike. Birati možete samostalno ili sve prepustite vašim mentoricama ili mentorima. Uz želju da što uspješnije održimo naš čitalački susret na daljinu prilažemo Pravilnik o natjecanju, Prijavnicu za natjecanje i Suglasnost roditelja za korištenje i objavu osobnih podataka djeteta.

Pravilnik o natjecanju - pravilnik_natjecanje_u_citanju.pdf
Prijavnica za natjecanje - https://forms.gle/UzA5wnPtk3QQ1HQZ6
Suglasnost roditelja - suglasnost_natjecanje_u_citanju.docx