Sri, 18.09.2019. 03:00
Javni poziv građanima za donaciju knjiga i slikovnica

Pozivamo Vas na donaciju dječjih knjiga i slikovnica za ormarić koji će biti postavljen na Trgu svete Barbare u sklopu projekta "Trg svete Barbare djeci" u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", a u suradnji s Rijeka 2020 – Europskom prijestolnicom kulture.

Prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica održat će se u prostoru Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Trg svete Barbare 5/1. kat u sljedećim terminima:

• 17.09.2019., 10 - 12 sati
  • 19.09.2019., 17 - 19 sati

Molimo sve građane dobre volje da doniraju dječje knjige i slikovnice koje će krasiti ormarić s dječjom literaturom na Trgu svete Barbare i tako biti dostupne svim našim malim sugrađanima.

Program se realizira uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koju provodi RiHub, a u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Cilj programa Civilne inicijative je aktivno uključivanje građana u kreiranje kulturnih i društvenih programa te poticanje produkcijskih i organizacijskih kapaciteta neformalnih civilnih grupa i pojedinaca.

U prodaji ulaznice za humanitarni koncert udruge Portić

Ulaznice za humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić" od ponedjeljka, 9. rujna 2019. godine moći će se kupiti u Turističkom informativnom centru - TIC (Korzo 14), u vremenu od 10 do 12 sati, te su dostupne putem interneta u sustavu Rijeka Marketplace na: https://bit.ly/2kh5yun

Humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" održat će se u četvrtak, 24. listopada 2019. u Centru Zamet u Rijeci. Veliki koncertni spektakl vrhunac je obilježavanja 10. rođendana programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice".

Na koncertu će nastupit neka od najpoznatijih imena riječke i hrvatske glazbene scene (abecednim redom): Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis&Denis, En Face, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & LaBanda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads te Olja 'ZZ band kao prateći bend.

Iz prikupljenih će se financijskih sredstava od prodaje ulaznica kupiti oprema potrebna odjelima (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje) Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku te Zavoda za neurologiju i dječju psihijatriju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Račun za donacije: HR2324020061500072798 - Erste banka

Aktivnosti udruge "Portić" kao i sve novosti o velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" pratite na Facebooku: https://www.facebook.com/PorticRijeka i https://www.facebook.com/events/870621419951703/

Razmjena školskog pribora u Portiću

U četvrtak 27.6.2019. od 17.00 do 20.00 sati u prostoru Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Trg Sv. Barbare 5/1, održana je razmjena školskog pribora pod nazivom "Što ti ne treba, donesi, a što treba, odnesi". Razmjenjivale su se školske torbe, pernice, pribor za pisanje, crtanje, slikanje i sve ostalo što je potrebno školarcima u njihovom radu. Sudionici razmjene donosili su ono što njima više nije potrebno, a uzeli su ono što im treba od ponuđenog pribora.

Portić i Gelsi Vidu na dar!

Povodom Dana svetog Vida, manifestacije u čast zaštitnika grada Rijeke, udruga Portić imala je od 11. do 15. lipnja štand na riječkom Korzu na kojem je prodavala rukotvorine svojih članova volontera - broševe, lutke, bookmarkere, torbe i dr.

Festival "Gledaj (u)druge 2019." u petak, 31. svibnja

Četvrtu godinu zaredom udruge iz Rijeke i okolice okupit će se kako bi pokazale da su tu s razlogom! I ove godine pripremaju za građane festival koji će se održati u i oko Omladinskog kulturnog centra Palach u petak, 31. svibnja, od 14 do 20 sati, dok će u utorak, 28. svibnja, u 14 sati kroz Razgovor ugodni u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6) pokušati odgovoriti na pitanje "Gdje smo sad i kamo idemo". Udruga "Portić" pridružit će se festivalu.

Udruga Portić sudjeluje u manifestaciji "Hrvatska volontira"

Udruga "Portić" se i ove godine uključila u manifestaciju "Hrvatska volontira" koja se od 22. do 25. svibnja održava diljem Hrvatske. Ovom se akcijom deveti put zaredom ukazuje na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Predstavnice Portića u Beogradu!

Predstavnice Udruge Portić otputovale su u Beograd po nova saznanja iz sektora civilnog društva. Dvodnevnu radionicu o međusektorskim partnerstvima, prikupljanju financijskih sredstava i generiranju prihoda iz održivih izvora za organizacije civilnog društva organizirala je Erste fondacija u suradnji sa Smart Kolektivom.

10. rođendan teta i barba pričalica

Najznačajniji projekt Udruge "Portić" - "Pripovjedač/ica priča za laku noć – "Tete i barbe pričalice" koji se u KBC-u Rijeka, na lokalitetu Kantrida, provodi od studenoga 2009. godine, ove će godine obilježiti 10. godišnjicu kontinuiranog djelovanja. Povodom toga jubileja Udruga "Portić" pripremila je mnogobrojne slavljeničke aktivnosti koje ćemo vam predstaviti tijekom narednih mjeseci.

Portić u Istri!

U subotu, 11. svibnja Udruga "Portić" organizirala je izlet za svoje članove i volontere, a ove godine otputovali smo u Istru! Na izletu smo posjetili gradiće Svetvinčenat, Grožnjan i Hum uz stručno vođenje licenciranog vodiča.

Prijavite se za Kreativne radionice "Pod riječkim suncobranom" (Grupa 2 popunjena!)

Udruga "Portić" i ovo ljeto organizira radionice za djecu u vrijeme ljetnih školskih praznika. Prijave za Kreativne radionice "Pod riječkim suncobranom" moguće su u sljedećim terminima, a moguće je prijaviti se i u više grupa:

Portić na Instagramu, otvorenje nove web stranice!

U sklopu promotivnih aktivnosti povodom proslave 10. rođendana Teta i barba pričalica, početkom svibnja 2019. Udruga "Portić" otvorila je račun na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu, Instagramu. Članovi udruge će na Instagramu redovito objavljivati fotografije svojih projekata i aktivnosti. Pozivamo vas da nas zapratite pod korisničkim imenom @udrugaportic, a ako još uvijek nemate svoj Instagram račun, naše objave možete pratiti na stanici: Portić u medijima

Dani otvorenih vrata udruga 2019. (poziv)

Udruga "Portić" će i ove godine otvoriti svoja vrata javnosti povodom Dana otvorenih vrata udruga. Tim povodom članovi Portića održat će radionicu rukotvorina (voditeljica: Arijana Prizmić) za sve zainteresirane, a pripremit ćemo i razne promotivne materijale o Portiću i našim novim projektima te će se svatko tko je zainteresiran moći informirati.

Arhiva vijesti 2018. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2018. godine:

Arhiva vijesti 2017. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2017. godine:

Arhiva vijesti 2016. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2016. godine:

Arhiva vijesti 2015. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2015. godine:

Arhiva vijesti 2014. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2014. godine:

Arhiva vijesti 2013. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2013. godine: