Dani svetog Vida 2017. u Portiću

Povodom obilježavanja Dana sv. Vida, Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ je organizirala različite kreativne i edukativne radionice. 13. lipnja 2017., u prostoru Udruge održana je pričaonica za djecu nižeg školskog uzrasta Povedat štorije z našega kraja „Trsatski zmaj“, a istoga se dana u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci održala pričaonica za srednjoškolce „Ivan i tuljanovo krzno“.
U srijedu, 14 lipnja 2017. na Trgu svete Barbare odvijao se, sada već tradicionalni, Vidov origami maraton. Djeca - polaznici origami radionica u Portiću, učili su svu zainteresiranu djecu osnovama origami vještine. Origami maratonu priključila se i Udruga filmskih entuzijasta AnimatoRi koja je autor videa snimljenog tehnikom stop animacije (stop motion) kojeg možete vidjeti u nastavku.

Rastimo zajedno Plus

Rastimo zajedno plus

U periodu od 28. veljače do 23. svibnja 2017. godine u prostorijama Udruge "Portić" provodio se program radionica za roditelje "Rastimo zajedno plus". Radionice su provedene u sklopu projekta "Obiteljsko – rehabilitacijski programi za obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom" kojega provodi Udruga "Pegaz" Rijeka s partnerima; Centrom za socijalnu skrb iz Rijeke, Konjičkim klubom "Eohippus" iz Vinovaca i Udrugom za terapijsko i rekreacijsko jahanje "Nada" iz Vrbovca. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva.

Program se sastoji od jedanaest dvosatnih radionica, konceptualno i tematski povezanih, a namjenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju do šest godina starosti.

Voditeljice programa su Nina Vela Vrabec, dipl. socijalna pedagoginja i Danijela Perić Kosović, prof. psiholog. Koristeći različite oblike rada, zajedno s roditeljima nastojale su stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje kroz koje roditelji bolje upoznaju sebe u ulozi roditelja, prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, prepoznaju na koje se načine odnose prema svom djetetu te doznju i za druge moguće načine.

Pod riječkim suncobranom

Suncobran

Udruga Portić organizira kreativne radionice za djecu "Pod riječkim suncobranom" tijekom ljetnih školskih praznika. Kroz različite radionice djeca će imati prigodu družiti se, igrati, zabavljati i istraživati i učiti na zanimljiv i drugačiji način te se kreativno izražavati. Radionice su namijenjene djeci od 7 do 10 godina, a održavaju se od 7:30 do 16:30 svaki radni dan.

Osigurali smo sportske rekvizite, pribor i materijale za radionice. U ponudu je uključen ručak-topli obrok! Pod Riječkim suncobranom ima malo mjesta, stoga se prijavite čim prije. Kod nas se djeca osjećaju ugodno i dobrodošlo!

Prijaviti se možete svakoga radnog dana od 09 do 15 sati, a prijave su otvorene do popunjenja mjesta.
Trg Svete Barbare 5/1, Rijeka
mob: 091 355 0000

Udruga Portić volontira!

Hrvatska volontira

U ponedjeljak, 22. svibnja započinje manifestacija Hrvatska volontira koja će trajati do 27. svibnja 2017. Tema ovogodišnje kampanje jest Volontiraj! – biraj zajednicu u kakvoj želiš živjeti. Ovogodišnjom manifestacijom želi se povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva.

Udruga Portić se uključila u manifestaciju s čak 6 aktivnosti:
1. Pripovjedač/ica priča za laku noć
(22. - 27.5.2017.) - svaku večer od 19 do 20 sati
2. Radionica rukotvorina
(22.5.2017.) u 18:30 sati (otvoreno za sve zainteresirane)
3. Radionica pletenja
(24.5.2017.) u 17 sati (otvoreno za sve zainteresirane)
4. Knjižnica - (24.5.2017.) u 17 sati
5. Radionica za volontere "Čitati i misliti kritički"
(četvrtak, 25.5.2017.) u 18 sati
6. Edukativni izlet na Učku (Land art staza) za članove i volontere