Portić na Božićnom sajmu na Korzu!

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" sudjeluje na Božićnom sajmu od 4. do 10. prosinca 2017. godine. Nalazimo se u kućici broj 1 na Korzu (ispred zgrade bivše pošte), od 10 do 20 sati. Svi proizvodi su rukotvorine naših volontera, a prihod od prodaje namijenjen je održavanju projekta Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice koji se provodi u Dječjoj bolnici Kantrida.

Sajam

SVAŠTARAONICA – Kreativne radionice za djecu

Svaštaraonica

Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ organizira kreativne radionice za djecu mlađeg školskog uzrasta (do 5. razreda). Radionice će započeti u četvrtak, 9. studenoga 2017. godine, a održavat će se u prostoru Udruge Portić (Trg svete Barbare 5/I), jednom tjedno od 18.00 do 19.30 sati.

Radionice su usmjerene na poticanje kreativnosti i kreativnog izražavanja, a polaznici će imati priliku okušati se u različitim tehnikama, od likovnog izražavanja (crtanje, slikanje, modeliranje glinom i plastelinom, kolažiranje i sl.), izrađivanja rukotvorina do dramskog iskaza (kreiranje igrokaza). U „Svaštaraonici“ će djeca, kroz zabavu i druženje, usvojiti brojna nova znanja i vještine, osloboditi maštu i kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

Prijaviti se možete svakoga radnog dana iza 16:00 sati na 091 892 7900 (Marina) ili na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., a prijave su otvorene do popunjenja mjesta.

Članice Udruge Portić na Kanalu RI

Članice Udruge "Portić" Maja Opašić, Tamara Milovanović i Arijana Prizmić gostovale su u emisiji "Civilno društvo" Kanala RI i predstavile projekte udruge. Emisiju možete pogledati na donjem linku:

Obavijest o početku radionica i knjižnice u Portiću

U Portiću od ponedjeljka, 9. listopada 2017. ponovno kreću naše redovite aktivnosti i to prema sljedećem rasporedu:

• Ponedjeljkom od 18 do 20 sati RADIONICA RUKOTVORINA - na ovoj radionici radit će se različite rukotvorine (predmeti i ukrasi od filca, božićne kuglice i sl.) kao priprema za božićni sajam na kojemu sudjelujemo početkom prosinca i tada prodajemo sve što napravimo, a u namjenu za održavanje našega programa "Tete i barbe pričalice". Radionicu vodi naša volonterka kreativnih ruku Arijana Prizmić. Materijal je osiguran, a treba ponijeti samo oštre škare.
  • Srijedom od 17 do 19 sati KNJIŽNICA - imamo velik broj kvalitetnih knjiga i slikovnica pa možete obogatiti svoju ponudu za bolnicu. Svi volonteri i članovi mogu posuditi do 8 knjiga, a rok posudbe je mjesec dana. Pri potrazi za knjigama, rado će vam pomoći naše knjižničarke Nina i Drina.
  • U istom terminu srijedom od 17 do 19 sati održava se RADIONICA PLETENJA koju vodi naša iskusna pletačica Nina Linardić. Pozivamo sve koji znaju plesti ili možda žele obnoviti znanje, kao i one koji žele naučiti plesti, da dođu i uz ugodno druženje naprave lijepe vunene predmete koje ćemo također prodavati na našem sajmu. Vuna i igle su osigurani.

More Articles...