Tjedan dobre dječje knjige

TDDK

Udruga Portić uključila se u Tjedan dobre dječje knjige, u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka. Riječ je o manifestaciji za djecu i roditelje, posvećenoj radosti čitanja, čaroliji stvaranja i užitku svakovrsne igre koja se održava od 24. do 30. travnja 2017. godine. Namijenjena je djeci, ali i svima odraslima uključenima u njihov razvoj. Cilje je skretati pažnju na važnost razvoja čitatelja od najranije dobi, te upoznati djecu i nositelje njihova odgoja s promjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke.

Manifestacija se održava od 2012. godine te ove godine slijedi njeno šesto, do sada najveće izdanje u koje su se uključili partneri iz cijele Primorsko-goranske županije. Tako će, šesti po redu Tjedan dobre dječje knjige, zaživjeti i u Bakru, Bribiru, Delnicama, Kostreni, Malom Lošinju, Opatiji i Viškovu.

Udruga Portić uključila se u Tjedan dobre dječje knjige s radionicom Bajkaonica za velike koju vode Ksenija Vičić i Maja Opašić. Namijenjena je odraslim ljubiteljima bajki, a odgovara na pitanja: „Zašto djeca i odrasli trebaju bajke“? „Koja je njihova uloga i primjena?“. Sudionici radionice imat će priliku doznati kako sami mogu napisati priču/bajku, a tijekom radionice i okušati se u pisanju bajke koja može imati i iscjeljujuću ulogu za njih same ili za osobu kojoj će namijeniti tu priču.

Bajkaonica će se održati u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka u utorak, 25. travnja 2017. godine, s početkom u 18:00 sati.

Udruga Portić će održati i dvije radionice u vlastitom prostoru (Trg sv. Barbare 5/1). Riječ je o pričaonici za najmlađe pod nazivom „A što je bilo dalje?“ te o origami radionici pod nazivom Male knjige koju vodi Zdenka Šegota. A što je bilo dalje? je na rasporedu u srijedu, 26. travnja u 18:00 sati, a Male knjige u petak, 28. travnja u 17:00 sati.

Predstavljanje programa "Tjedne dobre dječje knjige" pogledajte na Kanalu RI: http://www.kanal-ri.hr/hr/tjedan_dobre_djecje_knjige/6525/19