Priznanje za doprinos LGBTI ravnopravnosti

Priznanje

Udruga Portić je 21. travnja 2017. godine primila Priznanje za doprinos LGBTI ravnopravnosti na radnom mjestu.

Predstavnice Udruge sudjelovale su na konferenciji „Radnopravnost 2017. – Radno okruženje ponosno na raznolikost“. Konferencija je dio aktivnosti projekta „LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“, kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici sindikata Unite the Union. U drugom dijelu konferencije predstavljene su smjernice za kolektivno pregovaranje u vidu oglednog kolektivnog ugovora usmjerene na suzbijanje diskriminacije LGBTI osoba u području rada i radnih uvjeta. Na okruglom stolu uz predstavnike Unite the Uniona govorili su ministra rada i mirovinskog sustava g. Luka Rajčić, te predstavnici/ce Sindikata obrazovanja, medija i kulture, Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova, Regionalnog industrijskog sindikata te udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID.

Program konferencije nastavljen je uz ceremoniju dodjele priznanja poslodavcima koji su javno sudjelovali u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu. Od ukupno 94 poslodavca iz privatnog, javnog i civilnog sektora koji su sudjelovali, a ukupno zapošljavaju preko 12 000 osoba u Hrvatskoj, njih 39 je to učinilo javno. Udruga Portić našla se među poslodavcima koji su Indikator ravnopravnosti ispunili javno. U nastavku možete pogledati popis ostalih poslodavaca: