Rastimo zajedno Plus

Rastimo zajedno plus

U periodu od 28. veljače do 23. svibnja 2017. godine u prostorijama Udruge "Portić" provodio se program radionica za roditelje "Rastimo zajedno plus". Radionice su provedene u sklopu projekta "Obiteljsko – rehabilitacijski programi za obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom" kojega provodi Udruga "Pegaz" Rijeka s partnerima; Centrom za socijalnu skrb iz Rijeke, Konjičkim klubom "Eohippus" iz Vinovaca i Udrugom za terapijsko i rekreacijsko jahanje "Nada" iz Vrbovca. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva.

Program se sastoji od jedanaest dvosatnih radionica, konceptualno i tematski povezanih, a namjenjen je roditeljima djece s teškoćama u razvoju do šest godina starosti.

Voditeljice programa su Nina Vela Vrabec, dipl. socijalna pedagoginja i Danijela Perić Kosović, prof. psiholog. Koristeći različite oblike rada, zajedno s roditeljima nastojale su stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje kroz koje roditelji bolje upoznaju sebe u ulozi roditelja, prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, prepoznaju na koje se načine odnose prema svom djetetu te doznju i za druge moguće načine.