Kreativne ljetne radionice "Pod riječkim suncobranom"

Kreativne ljetne radionice za djecu mlađeg školskog uzrasta „Pod riječkim suncobranom“ održane su u prostoru Udruge Portić od 19. lipnja do 3. srpnja 2017 godine.

Osmero polaznika, pod vodstvom dviju studentica Učiteljskog fakulteta, Anamarije Brižan i Ines Šoštarić, na cjelodnevnim je radionicama imalo priliku okušati se u brojnim vrstama kreativnog stvaralaštva, bolje upoznati naš grad, odigrati razne društvene, sportske i retro igre i sl.

Tako su, primjerice, oslikavali kamenčiće, izrađivali origami ždralove i slonove, slikali otiscima dlanova, prstiju i stopala, slikali pomoću spužvi, tempera i papirnatih oblika, izvodili pokuse, slušali priče i razgovarali o njima. Edukativne šetnje uključile su obilazak katedrale sv. Vida, tunela, Koblerovog trga, Arheološkog parka, Guvernerove palače, Trsatske gradine itd.

Dva puta tjedno održane su i radionice filma i stop animacije u suradnji s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRi. Djeca su na taj način dobila priliku okušati se u glumi, fotografiranju, crtanju i montaži što je rezultiralo zanimljivim videom nastalim u tehnici stop animacije.

Zadnjeg dana „Suncobrana“ upriličena je izložba dječjih radova nastalih na radionicama te druženje s roditeljima i suradnicima, a svih osmero polaznika izrazilo je želju za ponovnim dolaskom i iduće ljeto.

Pogledajte video nastao na radionicama: