Portić u OŠ Nikola Tesla - Neka odrastanje bude dječja igra

Povodom Dječjeg tjedna 2018. učenice 4d razreda Građevinsko-tehničke škole su u suradnji s Udrugom "Portić" i njihovom Tetom pričalicom Zoricom, sudjelovale u aktivnostima posvećenim djeci. Ciljevi te manifestacije su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, a kod učenika se potiče volontersko-društveni rad i praktična primjena stečenih znanja za vrijeme školovanja.

Posjetili smo 1b razred Osnovne škole "Nikola Tesla", gdje smo u sklopu aktivnosti "Neka odrastanje bude dječja igra", čitali divnu slikovnicu o prijateljstvu – "Juha od bundeve", a nakon čitanja održali smo i likovnu radionicu. Priča je potakla Luku da nazove svog prijatelja iz vrtića. Dugo se nisu vidjeli, a na svoj crtež je napisao i kako mu jako nedostaje. Danas će mamu pitati za prijateljev broj telefona i najaviti mu se da dolazi do njega i nosi mu svoj crtež. Nakon toga bi mogli odigrati i jednu igricu, pa otići na palačinke ili sladoled. Iako je školska godina tek počela, ovi prvašići kažu kako su već odličan tim. O uspjehu našeg druženja dovoljno govori i poziv djece 1b – "Dođite nam opet sutraaa!!"

Tesla