Pod riječkim suncobranom 2018.

Već drugu godinu zaredom Udruga "Portić" provodi kreativne ljetne radionice "Pod riječkim suncobranom". Ove su godine radionice trajale dva tjedna dulje, odnosno od 18. lipnja do 17. srpnja 2018. godine, a u tom je periodu kroz radionice prošlo čak dvadesetdevetero djece mlađeg školskog uzrasta.

Voditeljice radionica, Ines Šoštarić i Anamaria Brižan, na cjelodnevnim su radionicama poticale kreativno stvaralaštvo, vodile djecu na kratke izlete s ciljem upoznavanja našega grada, organizirale razna sportska natjecanja i natjecanja u društvenim igrama i sl.

Polaznici su izrađivali origami radove, oslikavali kamenčiće i slikali na papiru temperama, pisali pjesme i priče, crtali stripove, sudjelovali u igrama sa zagonetkama i pokusima, a svakog su dana vježbali i igrali igre na otvorenom (vijača, graničar, pjetlić, lastik, badminton…). U suradnji s Centrom tehničke kulture i Društvom za zaštitu životinja Rijeka, dvije su grupe djece prisustvovale radionici "Male tajne za sretne njuškice", a teta pričalica Zorica Radojčić održala je i dvije likovne radionice.

Ove kreativne i nadasve vesele radionice završile su zabavom za sve sudionike, uz puno pjesme, plesa i smijeha, a s svim su polaznicima podijeljene i pohvalnice s fotografijom za uspomenu.

Suncobran