Sub, 15.06.2024. 12:37

Najavljen veliki humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove"

Najavljen veliki humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove"

Na konferenciji za medije, održanoj u utorak, 18. lipnja 2019. u Informativnom centru Grada Rijeke RI INFO najavljen je humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" koji će se održati u četvrtak, 24. listopada 2019. u Centru Zamet u Rijeci. Veliki koncertni spektakl vrhunac je obilježavanja 10. rođendana programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć - Tete i barbe pričalice" čiji je organizator Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke.

Na konferenciji za medije govorili su Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke, te u ime organizatora koncerta, Maja Opašić, predsjednica udruge “Portić” i voditeljica programa i Iva Vianello, članica udruge "Portić".

Maja Opašić najavila je koncert povodom 10. obljetnice programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" i izrazila zahvalnost Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu i potpori u organizaciji koncerta koji ima humanitarni karakter. Istaknula je da je povodom obilježavanja 10. obljetnice Projekta održano već niz aktivnosti kao što su razne radionice za građane, djecu i volontere Udruge, te posjet Udruzi Ri21 i Dječjem domu Selce. Za jesen se palniraju posjete Udruzi Ri21, Pričaonica u Gorskom kotaru u suradnji sa Gradskom knjižnicom Rijeka, čitanje i darivanje knjiga u gradskim autobusima i razne radionice. Glavna proslava rođendana Teta i Barba pričalica je humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" koji će se održati 24. listopada 2019. godine u riječkom Centru Zamet. Prema odluci Upravnog odbora udruge, a u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka iz prikupljenih će se sredstava kupiti oprema potrebna odjelima (primjerice kreveti za roditelje koji borave uz uzglavlje djece tijekom cijeloga dana, namještaj za dječje bolničke sobe i sl. predmeti kojima će se podignuti kvaliteta bolničkoga standarda za djecu i njihove roditelje) za potrebe Odjela hemato-onkologije i Odjela za neurologiju i dječju psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka – lokalitet Kantrida.

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" osnovana je u rujnu 2006. godine i dosad je pokrenula nekoliko važnih projekata i programa te više različitih aktivnosti namijenjenih djeci, roditeljima i široj zajednici. Najpoznatiji program udruge upravo je "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" koji se kontinuirano provodi od studenoga 2009. godine do danas, u početku na Odjelu hemato-onkologije, od listopada 2012. godine na Klinici za dječju kirurgiju i Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, od siječnja 2015. na Odjelu za bolesti pluća i srca i kliničku imunologiju te od ožujka 2017. na Odjelu za neurologiju i dječju psihijatriju Kliničkoga bolničkoga centra Rijeka – Dječja bolnica na Kantridi. Riječ je o programu jedinstvenom u Hrvatskoj, a Klinički bolnički centar Rijeka prva je bolnica u Hrvatskoj u kojoj se program počeo provoditi.

Maja Pudić čestitala je Portiću u ime gradonačelnika na dosadašnjem, iznimno uspješnom i nadasve hvale vrijednom i plemenitom radu, povodom 10. obljetnice programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – tete i barbe pričalice". Hvale je vrijedno i prikupljanje financijskih sredstava, odnosno donacija za potrebe Odjela hemato-onkologije i Odjela za neurologiju i dječju psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka – lokalitet Kantrida, kao i već 13-godišnja skrb o potrebama i dobrobiti djece, mladih i njihovih obitelji u našem gradu. Vrijednosti programskog djelovanja Portića prepoznate su i izvan granica našeg grada, uz širenje programa na bolnice u Zagrebu, Splitu, Puli i Čakovcu, čime je Grad jako ponosan, jednako kao i impozantnim brojem od 1000 volontera koji su značajno pridonijeli uspješnoj provedbi programa s 900 hospitalizirane djece godišnje. Gđa Pudić zavalila je u ime Grada na svemu što Portić čini za dobrobit djece te pozvala građane Rijeke da dođu na koncert 24. listopada i podrže njegov plemeniti cilj.

Iva Vianello predstavila je program koncerta koji će započeti u 19 sati. Na koncertu će nastupit neka od najpoznatijih imena riječke i hrvatske glazbene scene. Svoje su sudjelovanje na koncertu zasad potvrdili (po abecednom redu): Antonela Doko, Boris Štok, Denis & Denis, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Sandro Bastiančić, The Siids, a uskoro se očekuju potvrde još nekoliko sjajnih izvođača kojima su poslani pozivi. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend pod mentorstvom našeg renomiranog glazbenika Olje Dešića koji će se pobrinuti i za vrhunsku produkciju koncerta. Ulaznice za koncert uskoro će biti u prodaji.

Maja Opašić pozvala je građane da dođu na koncert i proslave zajedno s Portićem 10. rođendan projekta "Tete i barbe pričalice" naglasivši da volonteri udruge Portić, njih više od 100 svake godine, svaku večer (uključujući subote, nedjelje i blagdane) odlaze na odjele te uz priču i druženje olakšavaju bolničke dane hospitalizirane djece. Zahvaljujući angažmanu i predanom radu velikoga broja volontera, više od 900 djece godišnje s manje nelagode iščekivalo je rezultate svoga liječenja, a negativne posljedice njihove hospitalizacije bile su ublažene. I djeca i roditelji s radošću prihvaćaju tete i barbe pričalice koje su postale dio njihove bolničke svakodnevice. Inicijativu podržava i medicinsko osoblje. Projekt financiraju Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Aktivnosti udruge "Portić" kao i sve novosti o velikom humanitarnom koncertu "I ti možeš uljepšati nečije snove" pratite na Facebooku: https://www.facebook.com/PorticRijeka i https://www.facebook.com/events/870621419951703/

Ulaznice za humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" mogu se kupiti svakoga dana i subotom u Turističkom informativnom centru - TIC (Korzo 14, Rijeka), u vremenu od 10 do 12 sati i 16:30 do 18:30 sati, te su dostupne putem interneta u sustavu Rijeka Marketplace na: https://bit.ly/2kh5yun