Čet, 18.07.2024. 09:23

Svečano uručenje donacije KBC-u Rijeka

Svečano uručenje donacije KBC-u Rijeka

Svečano uručenje donacije Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić" Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka održalo se danas, u petak, 23. listopada 2020. Uručenju su prisustvovali prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. sc. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju, Maja Opašić, predsjednica Udruge "Portić" i nekoliko članica Udruge.

Donacija koja je uručena realizirana je zahvaljujući sredstvima prikupljenima tijekom humanitarne akcije "I ti možeš uljepšati nečije snove". Kao što znate, u Centru Zamet 24. listopada 2019. održan je humanitarni koncert "I ti možeš uljepšati nečije snove" u organizaciji Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", povodom 10. obljetnice programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice". Koncert je bio organiziran uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Mnogobrojni donatori i sponzori, pravne i fizičke osobe pripomogle su organizaciji i provedbi koncerta, te im ovim putem još jednom od srca zahvaljujemo, kako u ime Udruge Portić tako i u ime Klinike za pedijatriju kojoj je namijenjen prihod od akcije.

Koncert je bio iznimno uspješan, prodane su 2502 ulaznice, pa ponavljamo zahvalu svima koji su kupnjom ulaznice sudjelovali u prikupljanju sredstava namijenjenih Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. Također, velika zahvala ide i svim izvođačima koji su nastupima na koncertu bez naknade honorara uvelike pridonijeli uspjehu naše humanitarne akcije.

Iznos ukupne donacije (od prodaje ulaznica i donacija fizičkih i pravnih osoba) od 132.000,00 kuna doniran je Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka s ciljem uređenja i oplemenjivanja bolničkih prostora kako bi se pomoglo podizanju kvalitete bolničkoga standarda boravka djece i roditelja. Budući da se donacija sastojala od kupovine različitih predmeta, a uslijed izvanredne situacije uzrokovane pandemijom COVIDA-19, realizacija donacije potrajala je gotovo godinu dana. No, na veliko zadovoljstvo svih uključenih, okončana je tijekom ovoga mjeseca.

Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka tako je opremljena je s:

- 11 fotelja/ležajeva za roditelje
- 22 zidne didaktičke drvene igračake
- 2 televizora
- 3 vanjska stola s klupama
- opremom za čekaonicu – stolić na kotačiće i 6 stolica
- opremom za knjižnicu – 2 police, 2 stolića, 8 stolica
- igraonicom/kućicom na drvetu s toboganom za ulazni hol Poliklinike
- naljepnicama za 38 m2 stakla na ulaznim vratima/prozorima Poliklinike
- materijalom za montažu

Osim navedenoga vrijedi spomenuti da su sav kupljeni namještaj za bolničku knjižnicu kao i zidne didaktičke igračke montirala dva volontera Udruge "Portić" bez naknade.