Pon, 11.12.2023. 07:55

Portić u Tjednu dobre dječje knjige

Portić u Tjednu dobre dječje knjige
Veseli nas što smo nakon duže vremena ponovno mogli biti dio Tjedna dobre dječje knjige (od 25. 4. do 30. 4.) u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i partnera. Kako organizatori kažu: "Tjedan dobre dječje knjige središnja je manifestacija u riječkoj regiji posvećena kulturi čitanja od najranije dobi, knjigama za djecu i roditelje, razvoju kreativne pismenosti, vizualnoj kulturi i stvaranju pisanih sadržaja za djecu. Manifestacija se održava od 2012. godine ujedinjujući u nastojanje široku frontu društvenih aktera koji rade na kulturi čitanja djece, a 2022. prvi put će se u otvorenoj formi održati u novootvorenoj Dječjoj kući, prostoru kulture za djecu, roditelje, stručnjake i sve kreativne pojedince u art-kvartu 'Benčić' te domu dječjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka kao središnje riječke knjižnice za djecu".

Manifestaciji smo se pridružili tako što su dvije naše članice i tete pričalice održale zanimljive i poučne radionice. Anja Kučan Buterin, po struci magistra kroatistike, edukantica Gestalt psihoterapije, po zvanju školska knjižničarka, a u slobodno vrijeme mama koja obožava čitati priče, održala je radionicu pod nazivom "Biblioterapijska radionica za hrabre miševe lavljeg srca". Pročitala je priču "Miš lavljeg srca", Jim Field, Rachel Brighto, a nakon toga je najmlađe slušatelje potakla na kreativno izražavanje i razgovor na temu iz priče. Pričaonicu/radionicu, "Putujmo zajedno malom drvenom barkom", održala je Marina Bjelobaba, odgojiteljica predškolske djece i autorica slikovnice "Mala barka iz Portića". Pričaonica/radionica sastojala se od čitanja priče, razgovora s autoricom te za kraj, kreativnom radionicom na temu iz slikovnice.

Tjedan dobre dječje knjige s temom hrabrosti, neustrašivosti i otpornosti završava, a mi se već sada veselimo sljedećem i vjerujemo da će Vam naše volonterke do tada pripremiti inspirativne i uvijek zabavne radionice.