• Pripovjedači/ce priča u Dječjoj bolnici Kantrida
  • Donacija Portića: materijal za kreativan rad volonterskog stručnog tima s djecom iz poplavom pogođene Gunje
  • Igrokaz Mala crvena kuća s Mejremom Rauter
  • Klub za roditelje 'Rastimo zajedno'
  • Origami radionice
  • Dodatna edukacija za volontere s Mejremom Rauter
  • Radionica o nenasilnom rješavanju sukoba - 'Hrvatska volontira'
  • Radionica o prijateljstvu - 'Hrvatska volontira'
  • Radionice za roditelje 'Rastimo zajedno'
  • Izlet s volonterima u Ogulin
  • Radionice 'Na krilima mašte'
  • Kreativne radionice
  • Prijem kod gradonačelnika
  • Izlet volontera udruge Portić na RT Kamenjak
  • Obrazovanje dadilja
  • Portiću nagrada Erste fondacije za socijalnu integraciju

Mi smo Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke i mi zaista brinemo o našoj djeci!

Osnovani smo 2006. godine i dosad smo pokrenuli nekoliko vrlo važnih projekata i programa namijenjenih djeci, roditeljima i široj zajednici. Za neke od naših projekata tek ćete čuti, a mi se veselimo što ćete nam se pridružiti i pomoći u njihovoj realizaciji.

NAŠ FACEBOOK || VOLONTIRAJ U PORTIĆU || KONTAKT

Aktualnosti

Udruga Portić na božićnom sajmu na Korzu

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" i ove godine sudjeluje na božićnom sajmu u gradu Rijeci. Nalazimo se u drvenoj kućici broj 1 na Korzu ispred Malog Salona (pokraj balkona Radio Rijeke) od 3. do 6. prosinca 2018. godine.  U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine naše rukotvorine možete kupiti od 10 do 20:30 sati, a u utorak, srijedu i četvrtak (4., 5. i 6. prosinca) od 9 do 20:30 sati. Svi proizvodi su ručni rad naših volontera, a prihod od prodaje namijenjen je održavanju projekta "Pripovjedač/ica priča za laku noć" – Tete i barbe pričalice koji se provodi u Dječjoj bolnici Kantrida.

Portić u OŠ Nikola Tesla - Neka odrastanje bude dječja igra

Povodom Dječjeg tjedna 2018. učenice 4d razreda Građevinsko-tehničke škole su u suradnji s Udrugom "Portić" i njihovom Tetom pričalicom Zoricom, sudjelovale u aktivnostima posvećenim djeci. Ciljevi te manifestacije su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, a kod učenika se potiče volontersko-društveni rad i praktična primjena stečenih znanja za vrijeme školovanja.

Posjetili smo 1b razred Osnovne škole "Nikola Tesla", gdje smo u sklopu aktivnosti "Neka odrastanje bude dječja igra", čitali divnu slikovnicu o prijateljstvu – "Juha od bundeve", a nakon čitanja održali smo i likovnu radionicu. Priča je potakla Luku da nazove svog prijatelja iz vrtića. Dugo se nisu vidjeli, a na svoj crtež je napisao i kako mu jako nedostaje. Danas će mamu pitati za prijateljev broj telefona i najaviti mu se da dolazi do njega i nosi mu svoj crtež. Nakon toga bi mogli odigrati i jednu igricu, pa otići na palačinke ili sladoled. Iako je školska godina tek počela, ovi prvašići kažu kako su već odličan tim. O uspjehu našeg druženja dovoljno govori i poziv djece 1b – "Dođite nam opet sutraaa!!"

Tesla

Donatori udruge

Grad Rijeka           Europska unija - Ulaganje u budućnost Strukturni i investicijski fondovi Razvoj ljudskih potencijala Vlada RH - Ured za udruge Erste grupa Črčke Design