Pisma naših volontera i korisnika

Biti teta(k) pričalica

Oprostite mi što sam si uzela za pravo i bila toliko slobodna napisati i podsjetiti nas što znači biti TETA(K) PRIČALICA uz (pri)znanje da se verbaliziranjem puno toga izostavi.

Biti teta(k) pričalica znači imati privilegiju družiti se s iznimnom djecom i njihovim roditeljima koji nas primaju u njihove živote u trenucima kada im je posebno teško.

Biti teta(k) pričalica znači imati privilegiju usrećiti dijete kada mu je posebno teško.

Biti teta(k) pričalica znači imati privilegiju spoznati/potvrditi što su prave vrijednosti u životu.

Biti teta(k) pričalica znači imati privilegiju upoznati kvalitetne ljude.

Biti teta(k) pričalica znači imati neka prava – pravo na edukaciju, stručnu pomoć i podršku, pravo na primjerene i sigurne uvjete rada, pravo na pisanu potvrdu o volontiranju, pravo uzimanja 8 knjiga u knjižnici, itd.

Biti teta(k) pričalica znači imati odgovornost – odgovornost da se volontira u skladu sa stručnim propisima, etičkim pravilima i primljenim uputama, odgovornost da se odlazi 1 tjedno na Kantridu, da se redovito čitaju i pišu izvješća, da se sudjeluje na sastancima i supervizijskim grupama, da se čuvaju povjerljivi podaci o korisnicima, itd.

Biti teta(k) pričalica je iznimno, a u nešto iznimno lijepo je ulagati vrijeme, trud i energiju.

Na kraju ovog ciklusa pripovijedanja priča želim i izraziti svoju zahvalnost što sam dio ovog predivnog projekta. 
 
Želim Vam zahvaliti na pozivu za sudjelovanje u Radionici pripovijedanja bajki. Bio je to zaista pravi duhovni poklon, uživala sam. Hvala Vam na lijepom izletu i na kreativno osmišljenim i stručno vođenim suprvizijama na kojima se osjećalo poštovanje, razumijevanje i nadasve zajedništvo. Na njima sam uvijek naučila nešto novo i korisno. Hvala na tim lijepim trenutcima i osjećaju pripadnosti ovoj plemenitoj "obitelji".
 
Želim Vam dobar odmor i lijepe trenutke tijekom ljeta!
Do jeseni, srdačan pozdrav!

S. M.

Drage moje,

budući da sam jučer zadnji put za ovaj ciklus bila na Kantridi, imam potrebu ponešto reći. Nisam očekivala da ću se toliko naći u projektu pričalica. Zbilja je iza mene lijepih devet mjeseci tijekom kojih sam puno više dobila nego sam dala. Naučila sam toliko toga novoga i od dječice, i od vas, i od starih i novih pričalica. Stekla nova iskustva i upoznala toliko predivnih ljudi. Ponovno otkrila ljepotu priča i pričanja. Nadam se da će ovaj projekt trajati ako ne zauvijek, ali onda jakoooo dugooo. Žao mi je samo što smo došli pred ljetnu stanku sa slabim odazivom pričalica.

Hvala vam od srca što ste nas vodile, pomagale, hrabrile, tješile, organizirale… Hvala na prekrasnoj radionici J. Held, hvala na predivnom izletu… Radujem se jesenskom nastavku i možete računati na moju pomoć u čemu zatreba jer znam da vas čeka puno posla oko novoga seminara i ostaloga.

Sutra idem na put, a po povratku poslat ću i upisnicu za članstvo.

Ako se ne vidimo prije ljetnoga odmora, želim vam opuštajuće ljeto ispunjeno lijepim trenucima!

Puno pozdrava,

M. O. 


Drage moje.... 

Ne mogu pronaći prigodniju čestitku, ALI od svega srca čestitam i straaaašno sam ponosna na vas. A svakako moram ponoviti da sam presretna što sam bila dio ovako predivne priče .... Još jednom čestitke veeeliki zagrljaj i topli pozdrav iz Novalje.


...kada je moja papricica zavrsila na kantridi bila je totalno odusevljena sa tetama pricalicama i jedva bi docekala da joj ponovno dodju a meni je to bio prvi doticaj sa tom toliko prekrasnom,toplom i ljudskom akcijom;odusevilo me skroz donosite toliko srece tim malim tuznim srcekima i hvala vam za to


Kad udjete na odjel,osobno mislim na odjel onkologije, ulazite u totalno neki novi svijet , jer ono šta ta mala bića pružaju mislim da vam nitko neće pružiti. i onaj osjecaj kad vam je srce puno na izlasku i jedva čekate ponovni povratak k njima

M.P.