Vaša pitanja i naši odgovori

Na ovoj dijelu stranice pronaći ćete pitanja i odgovore na najčešće upite koje nam šaljete na našu e-mail adresu: 

Pisma posjetitelja stranice

anagnostou natasa:

Drage dame i gospodo lijep pozdrav iz Njemacke! Danas sam na HTV pogledala prilog o vama i bila sam odusevljena vasim radom sve cestitke i uspjesna daljnja suradnja sa bolnicama i vrticima ma gdje god da se nalaze. U Njemackoj je takav rad jako cijenjen i puno ljudi sudjeluje u takvim akcijama, nadam se da ce tako biti i u svim zemljama
svijeta. Pozdrav Natasa

Tete pričalice u Zagrebu

Iva Dražetić: 

Poštovane, ime mi je Iva. Živim u okolici Zagreba. Optimistična sam i vedra osoba. Volim se smijati i radujem se malim stvarima u životu. Stara sam 38 godina i majka tri djevojčice. Srednja djevojčica bila je dio života u bolnici zbog kardioloških operacija. Tamo sam se upoznala sa djecom koja svaku aktivnost usmjerenu prema njihovoj razonodi i uveseljavanju prihvaćaju s osmjehom na licu. Kada sam čula za tete pričalice oduševila sam se. Nisam puno uspjela saznati o njima a željela bih. Čula sam putem neke tv emisije da su tete pričalice počele djelovati i u Zagrebu. Kako sam pričljiva i djeci koju sam čuvala uz svoju djecu volim čitati priče pa bih tako voljela se pridružiti tetama pričalicama i saznati nešto o njima. Ako mi možete dati neke kontakte i smjernice kako to ostvariti bila bih vam zahvalna.

Udruga Portić odgovara:

Poštovana, iskreno pozdravljam Vaše namjere da doprinesete smanjivanju negativnih posljedica hospitalizacije kod djece na liječenju u bolnici, no nažalost u Zagrebu ovaj projekt nije zaživio. Namjera Udruge Krijesnica da preuzme organizaciju i provedbu Projekta-Pripovjedač/ica priča, sukladno tome mislim da je najbolje ih izravno kontaktirati. Rado bi da sam u prigodi pomogla i više, no nažalost nisam. U Rijeci ovaj projekt ide odlično, a započeli su, što nas izuzetno veseli s provedbom pričaonice i u Slavonskom Brodu.

Dušanka Pejaković:

Pozdrav veliki svima u Udruzi, Svaka čast na projektu "Tete Pričalice"... Odlična i hvalevrijedna ideja. Dugo sam razmišljala o toj ideji, i sad sam našla omanju grupicu istomišljenika koja smatra da i Zagreb treba taj projekt. Na internetu nisam ništa našla o tom projektu u Zagrebu, a zaista bi voljela da ta ideja zaživi i od nas kao glavnom gradu u kojem ima nekoliko bolnica. Voljela bih to pokrenuti i kod nas. Ako bih vas mogla zamoliti neke informacije za početak, pravne natuknice, dali je nužno osnovati Udrugu, možemo li kao produžetak Portića ili je moguće samo kao skupina građana... Bila bi jako zahvalna na informacijama. Još jednom, veliki palac gore za vaš rad... Samo nastavite :)

Udruga Portić odgovara:

Zahvaljujemo na podršci, lijepo je čitati da ima istomišljenika i mi smo radeći na ovom Projektu upoznali mnogo krasnih i osviještenih mladih ljudi spremnih da pomognu potrebitima. Nažalost, moram vam reći da ovaj projekt nije zaživio u Zagrebu, za to postoje vjerojatno i subjektivni i objektivni razlozi. Naša je Udruga spremna pružiti svekoliku pomoć i vrlo smo otvoreni za suradnju, ali to mora krenuti u vašoj sredini preko neke Udruge. Očekujemo kada se stvore preduvjeti da će Projekt voditi Udruga Krijesnica. Još jednom veliko hvala na podršci.

Volontiranje "Tete pričalice"

Irena Markulin:

Poštovani Portići, Zainteresirana sam za volontiranje u vidu projekta "Tete pričalice". Diplomirala sam predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i rado bih odvojila svoje vrijeme volontirajući s dječicom. Gdje bih se mogla javiti i dobiti daljnje informacije? Unaprijed Vam hvala.

Udruga Portić odgovara:

Zahvaljujemo na Vašem interesu, molimo Vas da nam se javite mailom na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Dadilje - čuvanje djeteta

Poštovana, nastavno na naš današnji telefonski razgovor šaljem upit za kontakt potencijalnih dadilja. Imam dijete staro četiri i pol mjeseca, a trebala bih početi raditi kada dijete bude imalo šest mjeseci. Stanujemo u Kostreni i želja nam je da se beba čuva u našoj kući. Ljubazno Vas molim da mi pošaljete kontakte mogućih dadilja. Puno hvala unaprijed! Sa štovanjem, lijepi pozdrav

Poštovani, molim vas da mi pošaljete informacije o čuvanju djeteta.Imamo dijete staro 9 mj,trebali bi osobu za čuvanje od 1.4.2012. jer se privremeno tj. na 8 mj selimo u Rijeku zbog posla. Unaprijed zahvaljujem.

Javljamo se jer nam treba osoba za čuvanje mlađeg djeteta. Adriano ima 11 mjeseci i trebao bi ga netko čuvati do rujna 2013. godine kada ga planiramo upisati u jaslice. Voljeli bi da se sa čuvanjem započne čim prije. S poštovanjem.

Udruga Portić odgovara:

Poštovani, Drago nam je da postoji interes i upit za dadilje, međutim naša se Udruga ne bavi posredovanjem između dadilja i roditelja. Mi radimo, sukladno planu na realizaciji Projekta: Izgradnja kompetencija žena za profesionalnu njegu djece, u okviru IPA IV komponente - žene na tržištu rada, na lobiranju za izmjenu zakonske regulative kako bi se dadilje mogle legalno zaposliti. Nadamo se da će se u okviru nadležnog Ministarstva ovaj problem riješiti, a prema saznanju iz medija procedura je u tijeku. Ksenija Vičić, predsjednica Udruge