Uto, 26.10.2021. 08:37
U subotu prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo u subotu, 16. listopada 2021. od 10:00 do 12:00 sati na Trg sv. Barbare u Rijeci gdje organiziramo akciju prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica za naš ormarić za razmjenu istih. Naime, Rijeka se i ove godine uključila u najveći volonterski maraton mladih u Hrvatskoj. Riječ je o Projektu "72 sata bez kompromisa" koji animira mlade, promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Ovogodišnja inicijativa pod geslom "Zagrli srcem", održat će se od 14. do 17. listopada 2021. u sklopu koje će se organizirati naša akcija.

Imate li dječjih knjiga i slikovnica koje vam više ne trebaju, dođite i donirajte ih da zajedno napunimo naš ormarić za razmjenu i posudbu i budemo dio spomenute inicijative!

Natjecanje u čitanju "I ti možeš biti teta/barba pričalica"

Dragi učenici,

povodom Dječjeg tjedna pozivamo vas na naše 2. natjecanje u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova "I ti možeš biti teta/barba pričalica". Udruga "Portić" poznata je po svojem projektu "Tete i barbe pričalice" u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici. No, sada bismo voljeli vidjeti kako je to kada su djeca tete/barbe pričalice. Stoga ako volite čitati na glas, i to izražajno čitati, javite se na naš natječaj. Natjecanje će se u potpunosti održati virtualno pa nam stoga vaše videouratke pošaljite na mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Prijave se primaju do 6. listopada 2021., a imena najuspješnijih budućih "teta i barba pričalica" objavit ćemo 15. listopada 2021.

Čitati možete tekstove primjerenog dječjeg sadržaja i tematike. Birati možete samostalno ili sve prepustite vašim mentoricama ili mentorima. Uz želju da što uspješnije održimo naš čitalački susret na daljinu prilažemo Pravilnik o natjecanju, Prijavnicu za natjecanje i Suglasnost roditelja za korištenje i objavu osobnih podataka djeteta.

Pravilnik o natjecanju - pravilnik_natjecanje_u_citanju.pdf
Prijavnica za natjecanje - https://forms.gle/UzA5wnPtk3QQ1HQZ6
Suglasnost roditelja - suglasnost_natjecanje_u_citanju.docx

Radionica "Budi eko za sve nas" u parku Mlaka

U sklopu projekta "Rijeka – Zdravi grad" Grada Rijeke te projekta "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u novouređenom parku Mlaka u Rijeci u subotu, 5. lipnja obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša.

Naša teta pričalica Marina održala je zanimljivu radionicu "Budi eko za sve nas" na temu ekologije i zaštite okoliša za djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta.

Hvala djeci i roditeljima što su s nama proveli predivno prijepodne i veselimo se novim susretima!

Prijavite se za novi ciklus projekta "3,4 uči, sad"

Kako se ova izazovna nastavna godina završava tako i projekt naše Udruge "Portić" pod nazivom "3, 4 uči, sad" privodimo kraju. Zahvaljujemo vrijednim studenticama i studentima na nesebičnom volonterskom angažmanu, roditeljima na ukazanom povjerenju, Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj potpori i najviše vrijednim učenicima koji su sudjelovali u radionicama.

Vjerujemo da su im bile od koristi i pozivamo ih da se prijave za novi ciklus projekta u idućoj nastavnoj godini kao i sve zainteresirane učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole.

(Do daljnjega ne primamo nove prijave za sudjelovanje radi velikog broja učenika na listi čekanja)

Više o projektu saznajte na: udruga-portic.hr/index.php/projekti/3-4-uci-sad

Prijavite se za kreativne radionice "Pod riječkim suncobranom"

Pozivamo vas da prijavite djecu od 7 do 10 godina na Kreativne ljetne radionice "Pod riječkim suncobranom". Ove godine posebno smo veseli jer naš "Suncobran" slavi 5. rođendan! Više informacija pronađite na: http://udruga-portic.hr/index.php/aktivnosti/kreativne-ljetne-radionice-pod-rijeckim-suncobranom

Svoju djecu na radionice možete prijaviti ispunjavanjem prijavnice i to po sljedećim terminima:
1. grupa - 2 tjedna - od 21.6. do 2.7.
2. grupa - 2 tjedna - od 5.7. do 16.7.
3. grupa - 2 tjedna - od 19.7. do 30.7.

Prijavnica (Google Forms): https://forms.gle/nBeVcvt8FQjhHbbK6

Dragi roditelji, hvala Vam na ukazanom povjerenju i vidimo se pod riječkim suncobranom!