Arhiva vijesti 2018. godine

Arhiva vijesti 2018. godine

Arhiva vijesti Udruge "Portić" iz 2018. godine:

U PULI PREZENTIRAN PROJEKT "PRIPOVJEDAČ/ICA PRIČA HOSPITALIZIRANOJ DJECI ZA LAKU NOĆ"
Pula, 25.1.2018.

Riječka udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" zajedno s pulskom udrugom "Suncokret" sudjeluje u projektu "Pripovjedač/pripovjedačica priča hospitaliziranoj djeci za laku noć" koji je danas predstavljen u Općoj bolnici Pula. Cilj projekta je osnažiti hospitalizirano dijete i pružiti mu osjećaj podrške od strane zajednice. Pogledajte video na: http://bit.ly/2rGFUSn


"I TI MOŽEŠ ULJEPŠATI NEČIJE SNOVE"
Rijeka, 31.1.2018.

Manifestacija "I ti možeš uljepšati nečije snove" organizirana je povodom Međunarodnog dana volontera. Tijekom manifestacije zaslužnim su volonterima, članovima udruge i suradnicima, uz prigodne riječi zahvale, uručene torbe sa sloganom projekta "Pripovjedač/ica priča za laku noć" koji glasi "I ti možeš uljepšati nečije snove". Torbe, koje će našim volonterima olakšati nošenje knjiga od knjižnice do bolnice, šivali smo u suradnji s Udrugom Kamensko, a na taj smo način podržali samu udrugu te rast društvenog poduzetništva. Nakon službenog dijela manifestacije, nastavljeno je druženje s volonterima uz domjenak.

 

MOŽE I DRUGAČIJE - SLATKA HUMANITARNA AKCIJA ZA KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA
Rijeka, svibanj 2018.

I dok se u Hrvatskoj pričalo o tomu kako su hrvatski maturanti kraj srednjoškolskog obrazovanja ponovno obilježili divljanjem i razbijanjem, iz Rijeke stiže drugačija priča – ona o maturantima koji su svoj oproštaj od srednjoškolskih klupa odlučili proslaviti pomažući drugima. Naime, maturanti riječke Građevinske tehničke škole su treću godinu zaredom organizirali dijeljenje palačinki i prikupljanje novca u humanitarne svrhe. Akciju pod nazivom "Dizajneri časte" pokrenuo je 2016. tadašnji maturant Duje Brekalo. Svake je godine prikupljeni iznos namijenjen za pomoć onima kojima je to potrebno, a ove je godine otišao Udruzi "Portić".

Fotografija i tekst preuzeti sa stranice: http://www.slatkopedija.hr
Maturanti Građevinske tehničke škole: Umjesto brašna, eto palačinki! (Radio Rijeka):
https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/maturanti-graevinske-tehnicke-skole-umjesto-brasna-eto-palacinki/170970/


SAJAM POVODOM DANA SVETOG VIDA
Rijeka, 18.6.2018.

Udruga "Portić" prvi je puta sudjelovala na sajmu povodom Dana svetog Vida, zaštitnika grada Rijeke. Članovi i volonteri udruge "Portić" prodavali su, u razdoblju od 12. do 15. lipnja 2018. godine, rukotvorine koje su sami izradili – torbe, ruksake, broševe i bookmarkere. 


POD RIJEČKIM SUNCOBRANOM 2018.
Rijeka, 25.7.2018.

Već drugu godinu zaredom Udruga "Portić" provodi kreativne ljetne radionice "Pod riječkim suncobranom". Ove su godine radionice trajale dva tjedna dulje, odnosno od 18. lipnja do 17. srpnja 2018. godine, a u tom je periodu kroz radionice prošlo čak 29 djece mlađeg školskog uzrasta.

Voditeljice radionica, Ines Šoštarić i Anamaria Brižan, na cjelodnevnim su radionicama poticale kreativno stvaralaštvo, vodile djecu na kratke izlete s ciljem upoznavanja našega grada, organizirale razna sportska natjecanja i natjecanja u društvenim igrama i sl.

Polaznici su izrađivali origami radove, oslikavali kamenčiće i slikali na papiru temperama, pisali pjesme i priče, crtali stripove, sudjelovali u igrama sa zagonetkama i pokusima, a svakog su dana vježbali i igrali igre na otvorenom (vijača, graničar, pjetlić, lastik, badminton…). U suradnji s Centrom tehničke kulture i Društvom za zaštitu životinja Rijeka, dvije su grupe djece prisustvovale radionici "Male tajne za sretne njuškice", a teta pričalica Zorica Radojčić održala je i dvije likovne radionice. 

Ove kreativne i nadasve vesele radionice završile su zabavom za sve sudionike, uz puno pjesme, plesa i smijeha, a s svim su polaznicima podijeljene i pohvalnice s fotografijom za uspomenu.


ZDENKIN ORIGAMI FLASH MOB NA KORZU!
Rijeka, 29.9.2018.

Jutros smo iznenadili prolaznike i radili origami na Korzu! Izveli smo "Zdenkin origami flash mob" u kojem su sudjelovala djeca iz Origami radionica u Portiću te gosti iz Hrvatskog origami društva u Zagrebu. "Zdenkin origami flash mob" je manifestacija posvećena pokojnoj članici udruge "Portić", Zdenki Šegoti, majstorici origamija zaslužnoj za promicanje ove umjetničke vještine u našem kraju. Ova manifestacija spaja moderni flash-mob - skupina ljudi koja se iznenada sastaje na dogovorenom mjestu, izvode neobični performans u kratkom vremenu, a zatim se raziđu te tradicionalni origami. Nakon performansa, našim malim origami majstorima uručile su se zahvalnice te je slijedilo druženje sa suradnicima i gostima. 

Fotografije s manifestacije pogledajte u nastavku: