Trg svete Barbare djeci

Projekt "Trg svete Barbare djeci" odvija se u sklopu "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture". Riječ je o programu Civilne inicijative kojom se podržavaju projekti građana koji unaprjeđuju lokalnu zajednicu društvenom, umjetničkom i kulturnom akcijom te potiču aktivno sudjelovanje građana u oblikovanje kulturnog i društvenog života.

Uređenje Trga svete Barbare će se odvijati tijekom 2019. godine, a namjera je postaviti ormariće za knjige, s naglaskom na slikovnice i knjige za djecu. Kroz izbor dječje literature nastojat će se promovirati hrvatske te posebno riječke pisce i ilustratore. Postavit će se i klupice na kojima bi se te slikovnice mogle i prelistati. Neizostavan dio bit će zelenilo koje bi se posadilo u velikim posudama i razmjestilo po trgu, a pri uređenju će nam pomoći učenici Građevinske tehničke škole Rijeka. Namjeravamo Trg svete Barbare pretvoriti u ugodno mjesto, okupljalište svih generacija, posebno obitelji s djecom. Mjesto na kojem će se moći održavati različite radionice s djecom na otvorenom kao i predstavljanja knjiga i slikovnica.

Voditeljica projekta: Zorica Radojčić

NOVOSTI: Javni poziv građanima za donaciju dječjih knjiga i slikovnica

Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" poziva sve građane da doniraju dječje knjige i slikovnice za ormarić koji će biti postavljen na Trgu svete Barbare u sklopu provedbe projekta "Trg svete Barbare djeci".

Prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica održat će se u prostoru Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Trg svete Barbare 5/1.kat u sljedećim terminima:

• 17.09.2019., 10-12h
  • 19.09.2019., 17-19h

Molimo sve građane dobre volje da doniraju dječje knjige i slikovnice koje će krasiti ormarić s dječjom literaturom na Trgu svete Barbare i tako biti dostupne svim našim malim sugrađanima.

Provođenje projekta "Trg Svete Barbare djeci" financijski podupire RIJEKA 2020 u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.